Barion Pixel
Érdeklődés!

Magas rendelkezésre állás  

Legyenek teljes biztonságban az adatai, az informatikai rendszere.

Csökkentse a leállási időt és helyreállítási költségeket egy olyan infrastruktúra tervezésével, létrehozásával és működtetésével, amely támogatja a folyamatos hozzáférést az üzleti folyamatokhoz, informatikai rendszerekhez és hálózatokhoz.

Magas rendelkezésre állás (HA) – High Availability (HA)

domain reg lap A HA az ESX egyik legjobb szolgáltatása, és egy alacsony költségű alternatívája a hagyományos szerverklasztereknek. HA nem biztosít 100%‐ban hozzáférhető virtuális gépet, inkább magasabb elérhetőséget nyújt azáltal, hogy gyorsan nyeri vissza a VMs‐t sikertelen host‐okon. A HA szolgáltatás folytonosan felügyel mindent, amit ESX Server hostol a klaszterbanban és érzékeli a hibát, és automatikusan újraindítja a VMs‐t egy másik host szerveren a ESX klaszteren belül egy host szerver hiba esetén.


Hogyan működik a HA?A HA alapja, egy módosított változata az EMC/ Legato Automated Availability Manager (AAM) 5.1.2 termének, amit a VMware vásárolt meg használatra a VMware VI3‐mal. A HA úgy működik, hogy veszi az ESX és ESXi hostok csoportját és elhelyez bennük egy ügynököt, hogy azok tartsák fenn a “szívverést” a többi géppel együtt a csoporton belül; a szívverés elvesztése újraindítását kezdeményez az összes érintett más virtuális gépen.

A vCenter Server nem tartalmazza a hiba egyetlen pontját sem ennek a funkciónak, így a szolgáltatás továbbra is működik, ha a vCenter Server nem érhető el. Valójában, ha a vCenter Server elmegy, a HA klaszterek újra tudják indítani a VMs‐eket más hostokon; mindazonáltal, az információ az extra erőforrások elérhetőségét illetően a klaszter státuszán fog alapulni, mielőtt a vCenter Server elment.

A HA figyeli, hogy elegendő forrás álljon rendelkezésre a klaszteren belül minden időben annak érdekében, hogy képes legyen újraindítani a VMs‐eket különböző fizikai hostokon, host hiba esetén. A VMs biztonságos újraindításat lehetővé teszi a zároló technológia az ESX szerver táróló kazaljában, amely lehetővé teszi több ESX szerver számára, ugyan azt a VMs fájlt egyidőben.

A HA az úgynevezett "elsődleges" és "másodlagos" hostokra támaszkodik; az első öt gép bekapcsolásakor egy HA klaszterben létrejönnek az elsődleges hostok, a fennmaradó hostokat a klaszter másodlagos hostnak tekinti. Az elsődleges hostok dolga fenn tartani a klaszter státuszát és kezdeményezze a feladatátvételi intézkedését. Ha egy elsődleges host meghibásodik, az új elsődleges véletlenszerűen kiválaszt egyet a másodlagos hostok közü. M

inden hostnak, amely csatlakozik a klaszterhez kommunikálnija kell egy létező elsődleges hosttal, a konfigurációja érdekében (kivéve, amikor hozzáadodja az első host a klaszterhez). Legalább egy fő hostnak kell működnie a VMware‐nak a HA megfelelő működéshez. Ha minden elsődleges host hozzáférhetetlen, nem lehet sikeresen konfigurálni a többi hostot a HA‐t a VMware‐nak.