√ČrdeklŇĎd√©s!

Magas rendelkez√©sre √°ll√°s  

Legyenek teljes biztons√°gban az adatai, az informatikai rendszere.

Cs√∂kkentse a le√°ll√°si idŇĎt √©s helyre√°ll√≠t√°si k√∂lts√©geket egy olyan infrastrukt√ļra tervez√©s√©vel, l√©trehoz√°s√°val √©s mŇĪk√∂dtet√©s√©vel, amely t√°mogatja a folyamatos hozz√°f√©r√©st az √ľzleti folyamatokhoz, informatikai rendszerekhez √©s h√°l√≥zatokhoz.Magas rendelkez√©sre √°ll√°s (HA) ‚Äď High Availability (HA)

domain reg lap A HA az ESX egyik legjobb szolg√°ltat√°sa, √©s egy alacsony k√∂lts√©gŇĪ alternat√≠v√°ja a hagyom√°nyos szerverklasztereknek. HA nem biztos√≠t 100%‚Äźban hozz√°f√©rhetŇĎ virtu√°lis g√©pet, ink√°bb magasabb el√©rhetŇĎs√©get ny√ļjt az√°ltal, hogy gyorsan nyeri vissza a VMs‚Äźt sikertelen host‚Äźokon. A HA szolg√°ltat√°s folytonosan feluŐągyel mindent, amit ESX Server hostol a klaszterbanban √©s √©rz√©keli a hib√°t, √©s automatikusan √ļjraind√≠tja a VMs‚Äźt egy m√°sik host szerveren a ESX klaszteren beluŐąl egy host szerver hiba eset√©n.


Hogyan mŇĪk√∂dik a HA?A HA alapja, egy m√≥dos√≠tott v√°ltozata az EMC/ Legato Automated Availability Manager (AAM) 5.1.2 term√©nek, amit a VMware v√°s√°rolt meg haszn√°latra a VMware VI3‚Äźmal. A HA √ļgy mŇĪk√∂dik, hogy veszi az ESX √©s ESXi hostok csoportj√°t √©s elhelyez bennuŐąk egy uŐągyn√∂k√∂t, hogy azok tarts√°k fenn a ‚Äúsz√≠vver√©st‚ÄĚ a t√∂bbi g√©ppel egyuŐątt a csoporton beluŐąl; a sz√≠vver√©s elveszt√©se √ļjraind√≠t√°s√°t kezdem√©nyez az √∂sszes √©rintett m√°s virtu√°lis g√©pen.

A vCenter Server nem tartalmazza a hiba egyetlen pontj√°t sem ennek a funkci√≥nak, √≠gy a szolg√°ltat√°s tov√°bbra is mŇĪk√∂dik, ha a vCenter Server nem √©rhetŇĎ el. Val√≥j√°ban, ha a vCenter Server elmegy, a HA klaszterek √ļjra tudj√°k ind√≠tani a VMs‚Äźeket m√°s hostokon; mindazon√°ltal, az inform√°ci√≥ az extra erŇĎforr√°sok el√©rhetŇĎs√©g√©t illetŇĎen a klaszter st√°tusz√°n fog alapulni, mielŇĎtt a vCenter Server elment.

A HA figyeli, hogy elegendŇĎ forr√°s √°lljon rendelkez√©sre a klaszteren beluŐąl minden idŇĎben annak √©rdek√©ben, hogy k√©pes legyen √ļjraind√≠tani a VMs‚Äźeket kuŐąl√∂nb√∂zŇĎ fizikai hostokon, host hiba eset√©n. A VMs biztons√°gos √ļjraind√≠t√°sat lehetŇĎv√© teszi a z√°rol√≥ technol√≥gia az ESX szerver t√°r√≥l√≥ kazalj√°ban, amely lehetŇĎv√© teszi t√∂bb ESX szerver sz√°m√°ra, ugyan azt a VMs f√°jlt egyidŇĎben.

A HA az √ļgynevezett "elsŇĎdleges" √©s "m√°sodlagos" hostokra t√°maszkodik; az elsŇĎ √∂t g√©p bekapcsol√°sakor egy HA klaszterben l√©trej√∂nnek az elsŇĎdleges hostok, a fennmarad√≥ hostokat a klaszter m√°sodlagos hostnak tekinti. Az elsŇĎdleges hostok dolga fenn tartani a klaszter st√°tusz√°t √©s kezdem√©nyezze a feladat√°tv√©teli int√©zked√©s√©t. Ha egy elsŇĎdleges host meghib√°sodik, az √ļj elsŇĎdleges v√©letlenszerŇĪen kiv√°laszt egyet a m√°sodlagos hostok k√∂zuŐą. M

inden hostnak, amely csatlakozik a klaszterhez kommunik√°lnija kell egy l√©tezŇĎ elsŇĎdleges hosttal, a konfigur√°ci√≥ja √©rdek√©ben (kiv√©ve, amikor hozz√°adodja az elsŇĎ host a klaszterhez). Legal√°bb egy fŇĎ hostnak kell mŇĪk√∂dnie a VMware‚Äźnak a HA megfelelŇĎ mŇĪk√∂d√©shez. Ha minden elsŇĎdleges host hozz√°f√©rhetetlen, nem lehet sikeresen konfigur√°lni a t√∂bbi hostot a HA‚Äźt a VMware‚Äźnak.