Barion Pixel
Érdeklődés!

Magas rendelkezésre állás  

Legyenek teljes biztonságban az adatai, az informatikai rendszere.

Csökkentse a leállási időt és helyreállítási költségeket egy olyan infrastruktúra tervezésével, létrehozásával és működtetésével, amely támogatja a folyamatos hozzáférést az üzleti folyamatokhoz, informatikai rendszerekhez és hálózatokhoz.Vmware Esx szerver és a HP Microserver N40L

A Hewlett Packart elindított egy rendkívül kedvező árű kisvállalati szerver projektet amely otthoni felhasználóknak, otthon hálózati adattárólonak valamint kis otthoni virtuális labornak is megfelelő. Az ára is igen kedvező, valamint a fogyasztása is kitűnő, így simán visszahozza az évek alatt az esetlegesen drágább bekerülési költséget. Opcionálisan Remote Access Card (RAC) is rakható bele ami a szervert ILO funkciókkal is bővíti.

A HP N40L amely az N36L utódja 2 magos cpu-t tartalmaz és 8GB (de akár 16GB ez csak nagyon speciális modulok esetében) rammal bővíthető.Az alapkiépítésben kapható szerver jellemzői:

- AMD Turion II Neo N40L (2x1.50 Ghz) - Memória: 2GB PC3-10600E UDIMMs DDR3 - Merevlemez: 1x Seagate Barracude (250 GB, 7200 RPM, SATA) - LAN: 1x 10/100/1000 MBit (NC107i) - PSU: 150 Watt, nem redundáns - Portok: VGA, eSATA, 7x USB 2.0 (4x Front, 2x vissza, 1x On-Board)

A szerver hárdver támogatja a virtualizációt, 64 bites cpuval rendelkezik. Ugyan nem szerepel a vmware hivatalos HCL listáján (valszeg ezért is olyan olcsó) de primán feltelepül. Egy megfelelő raid vezerlőre van szükség annak érdekében, mint amilyen az árult P212 HP raid controller hogy lássa a hddket a vmware mint local storageVagy feltelepíthetünk egy Linuxot egy másik microserverre és mint iscsi vagy nfs megosztás kiajánlhatjuk a másik boxban levő háttértárat az esx számára. Otthoni játszótérnek, vagy kis vállalat számára ideális.Tekintettel arra, hogy 65W-ot fogyaszt terheleés alatt, míg készenléti állapotban kb 19 wattot könnyedén kiszámolható az aktuális ELMU árakat megnézve a fogyasztasa (65wx24hx30n)=46.8kWh. Ez a mérés a Voltcraft Energy Monitor 3000 segitségével keszült.Ezzel a kis Hp microserverrel lehetőség nyílhat, pár operációs rendszer futtatására ESX környezetben vagy akár a Vmotion, HD, DRS kiprobálására is. De akár a saját Vcloud felhőnket is létrehozhatjuk a segítségükkel.