Barion Pixel
Érdeklődés!

Magas rendelkezésre állás  

Legyenek teljes biztonságban az adatai, az informatikai rendszere.

Csökkentse a leállási időt és helyreállítási költségeket egy olyan infrastruktúra tervezésével, létrehozásával és működtetésével, amely támogatja a folyamatos hozzáférést az üzleti folyamatokhoz, informatikai rendszerekhez és hálózatokhoz.Menedzsment


A menedzsment egy szervezet tevékenységének koordinációját és adminisztrációját jelenti, legyen az üzleti, vállalkozás, nonprofit szervezet vagy kormányzati szerv. Magában foglalja a szervezet stratégiájának meghatározását és az alkalmazottak összehangolását is a cél érdekében. Henri Fayol (1841-1925) szerint a menedzsment öt funkcióból áll: tervezés, szervezés, rendelkezés, koordinálás és irányítás. A legtöbb szervezetnek három vezetői szintje van, az első- a közép- és a felső szintű vezetők.Az első szintű vezetők irányítják a nem vezetői szintű személyek munkáját és közvetlenül részt vesznek a vállalat termékeinek előállításában vagy létrehozásában. A középvezetők irányítják az első szintű vezetőket, ők lehetnek osztályvezetők, projektvezetők vagy üzemvezetők is. A felső szintű vezetők pedig felelősek az egész szervezetre kiterjedő döntések meghozataláért, illetve a vállalatot érintő tervek és célok megállapításáért. Ők lehetnek ügyvezetők, alelnökök, elnökök vagy vezérigazgatók is.A vezetők mind egy hierarchiába vannak besorolva és különböző feladatokat látnak el a vállalat életében. Egy piramissal lehetne jellemezni a vezetők számát egy szervezetben, a piramis tetején található a vezetőség legfelsőbb szintje, akiknek a legnagyobb felelősségük is van egy vállalat működtetésében.

Rengeteg diák választja felsőfokú tanulmányainak ezt az irányt és sok egyetem kínálja ezt a szakot, mint például a Budapesti Corvinus Egyetem vagy a Budapesti Gazdasági Egyetem. Természetesen sok más felsőoktatási intézményben is megtalálható ez a szak, akár angolul is.