Érdeklődés!

Magas rendelkezĂ©sre állás  

Legyenek teljes biztonságban az adatai, az informatikai rendszere.

Csökkentse a leállási időt és helyreállítási költségeket egy olyan infrastruktúra tervezésével, létrehozásával és működtetésével, amely támogatja a folyamatos hozzáférést az üzleti folyamatokhoz, informatikai rendszerekhez és hálózatokhoz.A VMware ESX

segítségével virtuális gépeket hozhatunk létre és egyszerre különböző operációs rendszereket futtathatunk. Az ingyenes VMware ESXi kis számú kiszolgáló esetén illetve a kezdetekkor lesz hasznunkra. A szoftver mindössze néhány tucat MB, mivel mentes mindenféle operációs rendszertől és közvetlenül a hardveren fut, a telepítése sem eget rengető feladat. A fizetős, számtalan extrával kiegészített VMware ESX pedig már komoly virtuális infrastruktúra kiépítésére is alkalmas.

Több kiszolgáló összevonásával az erőforrások hatékonyabban kihasználhatók, a hardver költségek jelentősen csökkenthetők, nő a rendelkezésre állás, felügyelet alatt bootolhatóak a rendszerek távolról és természetesen a megbízhatóság is nő. A VMotion és VMware DRS segítségével dinamikus erőforrás-kiosztás is megvalósítható, továbbá a VMware HA segítségével hardver hiba esetén a rendszerek, akár automatikusan egy másik kiszolgálón futnak tovább.

A VMware ESX alapon futó virtuális gépeket munkaállomásokról érhetjük el, amiknek két féle felhasználási módja is van: Az egyik az online, amikor a rendszer a szerveren fut és távoli bejelentkezéssel kapcsolódunk, ez a Virtual Desktop Infrastructure (VDI); A másik az offline, amikor a rendszer a kliens gépén fut, ez az Assured Computing Environment (ACE). A biztonsági szabályok mindkét esetben központilag meghatározhatók. Az ACE Manager segítségével hozhatunk létre offline használatra szánt virtuális gépeket az igényeknek megfelelően konfigurálva, akár beépített időkorláttal is és a felhasználó számára egy egyszerű telepítő csomag készül.

A VMware Workstation segítségével, ami maga a munkaállomás, amirol az előzo bekezdésben is szó volt egyszerre akár több virtuális gépet is megnyithatunk. A virtuális gépeket a szokásos jelekkel jelölt gombokkal lehet ki-be kapcsolni vagy akár elmenteni a folyamatot és legközelebb ugyanonnan folytatható. A virtuális gépekhez pár kattintással csatlakoztathatjuk a kliens gépünk hardvereit a Workstation jobb alsó sarkában. Az offline virtuális gépekhez beállíthatjuk a kívánt erőforrást, ami a kliens gép erofőrrásaiból vontható le. A felbontás mérete is állítható, de erőforrás igényes lehet. Videót és képeket is készíthetünk a futó virtuális gépekről.