Érdeklődés!

Magas rendelkezésre állás  

Legyenek teljes biztonságban az adatai, az informatikai rendszere.

Csökkentse a leállási időt és helyreállítási költségeket egy olyan infrastruktúra tervezésével, létrehozásával és működtetésével, amely támogatja a folyamatos hozzáférést az üzleti folyamatokhoz, informatikai rendszerekhez és hálózatokhoz.

Magas rendelkezésre állás (HA) – High Availability (HA)

domain reg lap A HA az ESX egyik legjobb szolgáltatása, és egy alacsony költségű alternatívája a hagyományos szerverklasztereknek. HA nem biztosít 100%‐ban hozzáférhető virtuális gépet, inkább magasabb elérhetőséget nyújt azáltal, hogy gyorsan nyeri vissza a VMs‐t sikertelen host‐okon. A HA szolgáltatás folytonosan felügyel mindent, amit ESX Server hostol a klaszterbanban és érzékeli a hibát, és automatikusan újraindítja a VMs‐t egy másik host szerveren a ESX klaszteren belül egy host szerver hiba esetén.


Hogyan működik a HA?A HA alapja, egy módosított változata az EMC/ Legato Automated Availability Manager (AAM) 5.1.2 termének, amit a VMware vásárolt meg használatra a VMware VI3‐mal. A HA úgy működik, hogy veszi az ESX és ESXi hostok csoportját és elhelyez bennük egy ügynököt, hogy azok tartsák fenn a “szívverést” a többi géppel együtt a csoporton belül; a szívverés elvesztése újraindítását kezdeményez az összes érintett más virtuális gépen.

A vCenter Server nem tartalmazza a hiba egyetlen pontját sem ennek a funkciónak, így a szolgáltatás továbbra is működik, ha a vCenter Server nem érhető el. Valójában, ha a vCenter Server elmegy, a HA klaszterek újra tudják indítani a VMs‐eket más hostokon; mindazonáltal, az információ az extra erőforrások elérhetőségét illetően a klaszter státuszán fog alapulni, mielőtt a vCenter Server elment.

A HA figyeli, hogy elegendő forrás álljon rendelkezésre a klaszteren belül minden időben annak érdekében, hogy képes legyen újraindítani a VMs‐eket különböző fizikai hostokon, host hiba esetén. A VMs biztonságos újraindításat lehetővé teszi a zároló technológia az ESX szerver táróló kazaljában, amely lehetővé teszi több ESX szerver számára, ugyan azt a VMs fájlt egyidőben.

A HA az úgynevezett "elsődleges" és "másodlagos" hostokra támaszkodik; az első öt gép bekapcsolásakor egy HA klaszterben létrejönnek az elsődleges hostok, a fennmaradó hostokat a klaszter másodlagos hostnak tekinti. Az elsődleges hostok dolga fenn tartani a klaszter státuszát és kezdeményezze a feladatátvételi intézkedését. Ha egy elsődleges host meghibásodik, az új elsődleges véletlenszerűen kiválaszt egyet a másodlagos hostok közü. M

inden hostnak, amely csatlakozik a klaszterhez kommunikálnija kell egy létező elsődleges hosttal, a konfigurációja érdekében (kivéve, amikor hozzáadodja az első host a klaszterhez). Legalább egy fő hostnak kell működnie a VMware‐nak a HA megfelelő működéshez. Ha minden elsődleges host hozzáférhetetlen, nem lehet sikeresen konfigurálni a többi hostot a HA‐t a VMware‐nak.

Mi a VMware Hibatűrés? – Fault Tolerance

VMware Hibatűrés úttörő új komponense a VMware vSphere ™‐nek, ez biztosítja az alkalmazások folyamatos rendelkezésre állását, megelőzve ezzel a leállást, és adatvesztést szerver meghibásodások esetén.

VMware Fault Tolerance, beépített VMware vLockstep technológia segítségével, biztosítja a működési folytonosságát és magas szintű rendelkezésre állást a VMware vSphere környezetben, az egyszerűen és alacsony költséggel.

Hogyan használható a VMware Fault Tolerance a vállalkozásban?

A VMware Fault Tolerance azért használják a vállalkozások, hogy megakadályozzák hardverhibák miatt keletkezett zavarokat. A leállás miatt a létfontosságú vállalati alkalmazások üzemen kívül töltött ideje a vállalkozások számára nagyon költséges és zavaró lehet. Olyan hagyományos megoldások, amelyek hardverredundancián keresztül oldják meg ezt a problémát, vagy klasztereken összetettek és drágák. VMware Fault Tolerance a magas rendelkezésre állás a magasabb szintre emeli, teljesen kiküszöböli a hardverhibák miatt üzemen kívül töltött időt, egyszerűen, alacsony kötséggel minden alkalmazáson keresztül operációs rendszerre való tekintet nélkül. halozat"; break; case 'esx_szerver': ?>

A VMware ESX

segítségével virtuális gépeket hozhatunk létre és egyszerre különböző operációs rendszereket futtathatunk. Az ingyenes VMware ESXi kis számú kiszolgáló esetén illetve a kezdetekkor lesz hasznunkra. A szoftver mindössze néhány tucat MB, mivel mentes mindenféle operációs rendszertől és közvetlenül a hardveren fut, a telepítése sem eget rengető feladat. A fizetős, számtalan extrával kiegészített VMware ESX pedig már komoly virtuális infrastruktúra kiépítésére is alkalmas.

Több kiszolgáló összevonásával az erőforrások hatékonyabban kihasználhatók, a hardver költségek jelentősen csökkenthetők, nő a rendelkezésre állás, felügyelet alatt bootolhatóak a rendszerek távolról és természetesen a megbízhatóság is nő. A VMotion és VMware DRS segítségével dinamikus erőforrás-kiosztás is megvalósítható, továbbá a VMware HA segítségével hardver hiba esetén a rendszerek, akár automatikusan egy másik kiszolgálón futnak tovább.

A VMware ESX alapon futó virtuális gépeket munkaállomásokról érhetjük el, amiknek két féle felhasználási módja is van: Az egyik az online, amikor a rendszer a szerveren fut és távoli bejelentkezéssel kapcsolódunk, ez a Virtual Desktop Infrastructure (VDI); A másik az offline, amikor a rendszer a kliens gépén fut, ez az Assured Computing Environment (ACE). A biztonsági szabályok mindkét esetben központilag meghatározhatók. Az ACE Manager segítségével hozhatunk létre offline használatra szánt virtuális gépeket az igényeknek megfelelően konfigurálva, akár beépített időkorláttal is és a felhasználó számára egy egyszerű telepítő csomag készül.

A VMware Workstation segítségével, ami maga a munkaállomás, amirol az előzo bekezdésben is szó volt egyszerre akár több virtuális gépet is megnyithatunk. A virtuális gépeket a szokásos jelekkel jelölt gombokkal lehet ki-be kapcsolni vagy akár elmenteni a folyamatot és legközelebb ugyanonnan folytatható. A virtuális gépekhez pár kattintással csatlakoztathatjuk a kliens gépünk hardvereit a Workstation jobb alsó sarkában. Az offline virtuális gépekhez beállíthatjuk a kívánt erőforrást, ami a kliens gép erofőrrásaiból vontható le. A felbontás mérete is állítható, de erőforrás igényes lehet. Videót és képeket is készíthetünk a futó virtuális gépekről. A hipervisor alapú megoldásoknál közvetlenül a hardveren egy speciális mikro-rendszer a hipervisor (hypervisor) fut. Ennek a rendszernek az a feladata, hogy szabályozza a hardverhez történő hozzáférést. A hipervisor felett egymástól független operációs rendszerek futnak.

Mi a Zimbra Collaboration Server VMware?

A VMware Zimbra Collaboration Server (ZCS) egy teljes, nyílt forráskódú e‐mail és csoportmunka‐platform. Jellemzője e‐mail, névjegyzék, naptár, dokumentumok, fájlmegosztás, feladatok, Social Media, valamint a szinkronitás a többi asztali géppel és eszközzel.

Maximális termelékenység

A ZCS a Web 2.0 interfésze egy kollaborációs "hub" – nyílt platformmal, amely egyesíti az e‐mail, naptár, feladatok, dokumentumok, közösségi média, és a vállalati alkalmazásokat.

Átlátható, nyílt forráskódú platform

A ZCS nyitott támogattsága nem ér véget a könnyebb kezelhetőséggel és karbantartással. Inkább ez egy elkötelezettség, az átlátható menetrendek, robusztus felhasználói és fejlesztői közösségek, és a nyílt szabványok felé, amelyek teljes mértékben kompatibilisak az összes elterjedt böngészővel valamint az e‐mail kliensek (beleértve az Outlook), asztali számítógépek és mobil eszközök iránt is.

Az adminisztráció egyszerűsítése és menedzsment

A ZCS Web‐alapú alkalmazása csökkenti a támogatási költségeket és leegyszerűsíti az email telepítéset, kezelést és a befizetést. Ez nagyobb megbízhatósághoz, a tulajdonjog alacsonyabb teljes költségehez, valamint soha nem látott gyorsasághoz, rugalmassághoz és ellenőrzéshez vezet. A ZCS megadja a szervezeteknek az együttműködésfelhők fejlesztésének szabadságát.

Főbb jellemzők

Web kliens
• Gazdag böngésző alapú AJAX interface alkalmazás funkciókkal, mint a drag and drop, címkéző és beszélgetés nézetek.
• Átfogó keresés alapú inbox, beleértve a mellékleteket, és mentett keresési mappákat.
• Innovatív naptár varázsló, hogy megtalálja az optimális időt és helyet a nagy találkozók számára másodperceken belül.
• Hatékony megosztása és együttműködés, beleértve a társak postaládáit, névjegyeit, naptárjait, dokumentumjait, fájljait és feladatait.
• Robusztus vállalati naptárak megosztott elfoglaltság időkkel, amely együttműködik a Microsoft Exchange programmal.
• Hatékony dokumentumkezelés egy egyedülálló Aktatáska tárolón kersztül ‐ verzió ellenőrzéssel, bejelentkezéskor és kijelentkezéskor és azonnali dokumentum és map megosztás.
• Innovatív "hub" kommunikáció, amely integrálja a harmadik fél szolgáltatásokat, mint például a "mash‐up" vagy "tabs" alkalmazások, beleértve a Twittert és a Facebook‐ot is.

ACE esetek – ACE instancesAz ACE adminisztrátorok létrehozzák a virtuális gépeket, társulnak még a virtuális jogkezelés (VRM) intézkedések, és a telepítési csomag a felhasználóknak. Lásd még: VRM (Virtual Rights Management), lemez mód.

Aktiválás – ActivationElső lépés az ACE példány telepítésében, amely magában foglalja a védelmi és az ACE példány futtatási hitelesítési házirendjének beállítását. Végezze el az aktiválást, hogy létrejöjjenek a vitruális gép csomag politikái és egyéb beállításai, egy ACE példányban. Lásd még: engedély szerepe.

Adminisztrációs letiltás – Administrative lockoutAz általános beállítás, amely jelszavas védelmet nyúj a Windows hostoknak. Adminisztrációs letiltás korlátozza a felhasználókat, hogy új virtuális gépeket hozzanak létre vagy szerkeszthessék a virtuális gép konfigurációit, valamint, hogy a hálózati beállításokat változtathassák.

Felvételi kontroll – Admission controlAmikor egy virtuális gépet bekapcsol, a rendszer ellenőrzi CPU összegét és azt, hogy a memóriaerőforrások foglaltak‐e. A rendelkezésre álló források fenntartás nélküli, a rendszer meghatározza, hogy garantálni tudja‐e a helyfoglalást, ami virtuális gépennek be lett állítva.

Riasztás – AlarmVan egy egység, amely figyeli az egy vagy több virtuális gép tulajdonságait, mint például a CPU terhelés. Riasztó‐értesítést küld, ahogy azt a riasztó konfiguráció definiálja.

Anomália – Anomaly

A Kapacitás tervező, azt jelzi, hogy ha a kiszolgáló teljesítménye jelentősen eltér a azerver gyárilag előírt teljesítményének átlagától. A Kapacitás tervező megjegyzi az anomáliát, ha azt észleli, hogy a teljesítmény több mint három egységnyi eltérés mutat az iparági átlagtól.

Csatolási mód – Append mode

Az ESX Server 2.x , egy lemez üzemmód, amely program fut a virtuális gépben és az tartalmazza a lemezre írt változtatásokat. Ezek a változások ideiglenes a .REDO fájlban vannak tárolva. Ha a rendszergazda törli a redo‐log fájlt, a virtuális gép visszatér abba az állapotba, amiben az utolsó időben volt, ez volt az állandó üzemmódban használt. Lásd még: lemez mód.

Arrayalapú replikáció – Array‐based replicationEgy virtuális gép replikációja, amely irányítva és meghajtva van a tároló alrendszer által, nem pedig belülről a virtuális gépről, a VMkernel, vagy a szolgáltatás konzol.

Aszinkron – Asynchronous I/O (AIO)D A GSX és Workstation, egy folyamat, amely kezeli blokkoló rendszer hívásait aszinkron I/O, vagy nonblocking I/O esetén. Az AIO egyfajta bemeneti és kimeneti feldolgozás, amely lehetővé teszi, hogy más feldolgozás folytatódjon mielött a továbbítás befejeződik.

Eengedélyezési szerepe – Authorization roleA beállított jogok csoportosítva vannak, a kényelmes azonosítás érdekében, olyan nevekkel, mint Adminisztrátor.

Base lemez – Base diskAz eredeti virtuális merevlemez, amely egy virtuális gépből származik. A virtuális gépek által létrehozott kapcsolódó klónok a Lab Manager‐en, ami egy alaplemezből és delta lemezek láncolatából áll, ez a lemez tárolja a változtatásokat az eredetiről. Ez az eljárás megcímzi azokat a potenciális lemezfogyasztási nehézségeket, amik virtuális gép‐burjánzással keletkezhetnek.

SAN boot – Boot from SANEgy host képessége betölteni az operációs rendszerét egy tárolóterületi hálózat fölött (SAN). A boot image egy távoli tároló tömbben van tárolva, mint inkább egy közvetlenül a rendszerhez kapcsolódó lemezen. A lemez nélküli szerverek használatakor a Boot from SAN technológia használata szükséges.

Áthidalt hálózatok – Bridged networkingA hostolt termékek között egyfajta hálózati kapcsolat van, ami egy virtuális gép és a host fizikai hálózata között jön létre. Az áthidalt hálózatépítéssel, a virtuális gép úgy tűnik, hogy egy további számítógép ugyanazon a fizikai Ethernet hálózaton, mint host. Lásd még: egyedi hálózatok, host‐only hálózatok.

Utód – ChildA managed entity grouped by a folder object or another managed entity. Egy irányított szervezet csoportosítható egy objektum mappa vagy egy másik irányított szervezet által.

CIMOM (CIM Object Manager)Az a komponens, amely tárolja az osztálydefiníciókat és feltölti a kérelmek a CIM‐nek, műveletek visszaküldött információval, amiket speciális adatszolgáltatók küldtek vissza.

Klón – CloneEgy virtuális gép egy másodpéldánya. Másolatot készíteni egy virtuális gépről. A hostolt termékek megkülönböztetnek teljes klónokat és összekapcsolt klónokat. Lásd még: teljes klón, kapcsolódó klón.

Klaszter – ClusterA szerverek csoportja a virtuális környezetben. A klaszterek lehetővé teszik a magas rendelkezésre állású megoldást.

Számítógépes klaszter erőforrások – Cluster computer resourceEgy kiterjesztett számítási erőforrás, a sostok egy csoportja, amelyek rendelkezésre állnak arra, hogy virtuális gépeket támogatnak. Lásd még: számítási erőforrást.

Hideg klónozás – Cold cloningA VMware vCenter Converter, egy helyi fizikai gép klónozása míg az fut a WinPE‐ben a vCenter Converter Boot CD‐ről, nem a saját operációs rendszeréről. Lásd még: forró klónozás.

Számítástechnikai erőforrások – Compute resourceA kezelt tárgy, amit képvisel akár egy host vagy hostok klasztere, ami rendelkezésre áll ahhoz, hogy virtuális gépeket támogasson. Lásd még: számítógépes klaszter erőforrás.

Egyidejű migráció – Concurrent migrations

A VMware vCenter Converter‐ben, a Task Manager képes irányítani több virtuális gép átalakítást és migrációjátt ugyanabban az időben.

Konzol – ConsoleLásd távoli konzol, konzol szolgáltatás, a VMware virtuális gép konzol.

Adatközpont – DatacenterEgy olyan szükséges szerkezet, ami alatt a hostok és a társított virtuális gépeiket hozzáadódnak a vCenter Server‐hez. vCenter Server támogatja a több adatközpontot. Egy hostot csak egy adatközpont alatt lehet kezelni.

Adatközpont mappa – Datacenter folderAz opcionális leltár csoportosítás szerkezete tartalmazza az adatközpont struktúráját. A Center Server támogatja a több datacenter mappát. A datacenter mappák csak az adatközpontok és más adatközpont mappákat tartalmazzhatják.

Az adatforrás neve – Data source nameAz Open Database Connectivity (ODBC) objektumot úgy kell beállítani, hogy a vCenter Server adatbázis elérhesse.

Adattár – DatastoreVirtuális ábrázolások kombinációinak alapjául szolgáló fizikai tárolási erőforrásokat az adatközpontban. Az adattár a tárhely (például egy fizikai lemez, egy RAID, vagy egy SAN) a virtuális gép fájloknak.

Delta lemez – Delta diskA különbözeti lemez a klónozó eljárás alatt létrejött. Egy virtuális gép, amit összekapcsolt klónként létrehoztak, egy alaplemezből áll, plusz egy vagy több deltalemez lánca, ami tárolja az a klónozott virtuális gép és az eredeti virtuális gép közti különbségeket.

Telepítési lízing – Deployment leaseAz ACE, szabályok és tars beállítások becsomagolva, mint például a Revert to Installed és Instance Customization beállítások. Az egyetlen módja a csomag beállításainak változtatásához egy új csomag létrehozása.

Telepítési beállítások – Deployment settings

Az ACE, szabályok és tars beállítások becsomagolva, mint például a Revert to Installed és Instance Customization beállítások. Az egyetlen módja a csomag beállításainak változtatásához egy új csomag létrehozása.

Célállomás virtuális gép – Destination virtual machineA VMware vCenter Converter migrálja a virtuális gépet a végleges helyére.

Differenciális mentés – Differential backup

Ez az eljárás, cask olyan fájlokat támogat, amelyek az utolsó teljes körű mentés óta változtak.

Lemeztömbök – Disk arrays

Többszörös lemezeszközökből álló csoportok teszik ki a tipikus SAN lemezes tárolóeszközt. Ezek a tömbök eltérő tervezési, kapacitási, teljesítményi és egyéb jellemzőkkel rendelkeznek.

Lemez mód – Disk mode

A virtuális lemezek egy olyan tulajdonsága, ami meghatározza a külső viselkedését (a virtualizációs réteg hogyan kezeli az adatokat). A lemez mód láthatatlan a vendég operációs rendszernek. Elérhető módok termékenként. Lásd még: tartós üzemmód, nem állandó jelleggel mód, visszavonható mód, hozzáfűző mód. dvPort (elosztott virtuális port) – Distributed virtual port Olyan port a vDS‐en, ami az csatlakozik egy host szolgáltatókonzoljához.

Csoport – Group

A felhasználók olyan egysége, akinek egy közös készlet kiváltságot jelölnek ki. Egy csoport más csoportokat is tartalmazhat. Lásd még: szolgáltatókonzol.

Growable lemez – Growable diskA virtuális lemez egy típusa, amiben a lemezterület nem meghatározott a teljes mérethez. A lemez fájlok kicsiben kezdődnek és növekednek ahogy az adatok a lemezre íródnak. Lásd még: preallocated lemez.

Vendég testreszabás – Guest customizationA Lab Manager‐rel lehet tester szabni a vendég operációs rendszer hálózati beállításait a virtuális gépen belül. Ez a beállítás tartalmazza a gép nevét, az IP beállításokat és a biztonsági azonosítót (SID) Windows vendég operációs rendszerek számára. Lab Manager létrehoz egy csomagot a vendég testreszabási eszközeivel. Amikor első alkalommal bekapcsolja a virtuális gépet a Lab Manager átmásolja a csomagot, lefuttatja az eszközöket, és törli a csomagot a virtuális gépről.

Vendég operációs rendszer – Guest operating systemAz az operációs rendszer, amely fut a virtuális gépen. Lásd még: host operációs rendszer. Vendég felhasználó – Guest user Az a jogosulatlan felhasználó, aki be tud jelentkezni a rendszerbe egy ideiglenes felhasználói nevvel és jelszóval. A vendég felhasználónak korlátozott a hozzáférése a fájlokhoz és mappákhoz, és még más egyéb korlátozásai vannak.

Kezelés – HandleEgy ideiglenes jel, amit arra használ a Web szolgáltató ügyfél, hogy olyan Web szolgáltató operációkat hívjon segítségül, amelyek egy hivatkozást igényelnek egy objektumra. Mint egy állomány‐azonosítószám, egy objektumazonosító, egy olyan ideiglenes fogantyú, amely mindig ugyanarra az objektumra hivatkozik. Lefejezett – Headless Leírtja a programot, ami a háttérben fut anélkül, hogy bármilyen felületen csatlakozna hozzá. Egy futó virtuális gép, aminek nincs kapcsolt konzolja az fejetlenül fut.

HostAz a számítógép, amelyet virtualizációs szoftver futtatásához használnak, virtuális gépek. Más néven a fogadó gép vagy a gazda számítógép. Az a fizikai számítógép, amelyen a virtualizációs (vagy más) szoftver telepítve van.

Host ugynok - Host agentOlyan szoftver, amely műveletet hajt végre egy távoli kliens nevében, ha az telepítve van a virtuális hoston. Host számítógép – Host computer Az a fizikai számítógép, amelyen a VMware Player szoftver telepítve van. A host számítógép hostolja az ACE példákat. Host alapú engedélyezés – Host‐based licensing A VMware Infrastructure 3‐ban, kétféle módon lehet engedélyezni a ESX/ESXi szoftvert. Licenc file‐ok a hoston vannak. A szolgáltatás elérhetősége feltétlenül a hosthoz kötődik, amelyen a fájl található. Lásd még: a szerver‐alapú licenszelés.

Host gép – Hosted machineAz a fizikai számítógép, amelyen a VMware Workstation szoftver telepítve van. A host ad otthont a VMware Workstation virtuális gépeknek.

Migráció VMotionnal – Migration with vMotionEgy virtuális gép átállás folyamata, az hogy be van‐e kapcsolva, és megfelel‐e a kiválasztott követelményeknek, beleértve a vMotion aktiválását mind a forráson és cél állomáson. Amikor a virtuális gép a VMotion segítségével át áll (migrál), a virtuális gép műveletei továbbra is megszakítás nélkül folytatódnak.

Migráció VMware vCenter Converterrel – Migration with VMware vCenter ConverterEgy kikapcsolt virtuális gép áthelyezésének folyamata, egy helyi vagy távoli hostról, míg a fájl formátum újrakonfigurálódik, ha szükséges, a cél gépen való elhelyezésre. Lásd még: migráció vMotion‐nal.

MOF/ Menedzselt Objektum Formátum – Managed Object FormatA CIM IDL egy állományformátuma, ami modellosztályokat ír le. MoRef/ Menedzselt Objektum Referencia – Managed Object Reference Egy irányított objektumnak van MoRef‐je, ez szerver specifikus. A MoRef egy objektum mutató. NAS/ Hálózathoz csatlakoztatott tárolóeszköz – NetworkAttached

Storage

A teljes tárhely rendszer, amelyet arra terveztek, hogy a hagyományos adatátviteli hálózathoz csatlakozzon.

NAT/ Hálózati cím fordítás – Network Address TranslationHostolt hálózatépítésben, egy fajta hálózati kapcsolat, amely lehetővé teszi Önnek, hogy csatlakoztassa virtuális gépeit egy külső hálózathoz, ha csak Önnek egy IP‐hálózati címe van, és azt a host számítógépe használja. A VMware NAT eszköz áthalad egy vagy több virtuális gép hálózati adatai és a külső hálózat között. Azonosítja a bejövő adatcsomagokat, melyik csomagot melyik virtuális gépnek szántak, és elküldi azokat a megfelelő helyre. Lásd még: áthidalt hálózatépítés, vCenter Converter Boot CD (VMware vCenter Converter Boot CD), egyedi hálózatok, csak host‐ hálózat.

Hálózati hozzáférés – Network accessIntézkedések, amelyek lehetőséget nyújtanak Önnek, hogy részletes és teljes ellenőrzés alatt, hálózati hozzáférést biztosíthasson az ACE felhasználóinak. Egy csomagszűrő tűzfalat használva, valamint a hálózathozzáférési szolgáltatás segítségével adja meg pontosan, hogy mely gépek alhálózatok az ACE‐példányon vagy csak a host rendszer férhet hozzá.

Hálózati karantén – Network quarantineOlyan ellenőrzések és szabályozott általi intézkedések, amelyek biztosítják, hogy csak az up‐to‐date virtuális gépeknek biztosítsanak hozzáférést, meghatározott erőforrásokhoz egy szervezet hálózatán. Ezek az ellenőrzések lehetővé teszik a rendszergazdák számára, hogy meghatározzák, milyen gépek vagy alhálózatok férhetnek hozzá a virtuális géphez.

NIC/ Hálózati kártya – Network Interface CardEgy bővítőkártya, amely egy dedikált kapcsolatot nyújt a számítógép és a hálózat között. Más néven a hálózati adapter.

NIC csapatmunka – NIC teaming

Több NIC adapter társulása egy virtuális kapcsolóval alkotnak egy csapatot. Az ilyen csapatok nyújtanak ?>
Directory Goenitz