√ČrdeklŇĎd√©s!

Magas rendelkez√©sre √°ll√°s  

Legyenek teljes biztons√°gban az adatai, az informatikai rendszere.

Cs√∂kkentse a le√°ll√°si idŇĎt √©s helyre√°ll√≠t√°si k√∂lts√©geket egy olyan infrastrukt√ļra tervez√©s√©vel, l√©trehoz√°s√°val √©s mŇĪk√∂dtet√©s√©vel, amely t√°mogatja a folyamatos hozz√°f√©r√©st az √ľzleti folyamatokhoz, informatikai rendszerekhez √©s h√°l√≥zatokhoz.ACE esetek ‚Äď ACE instancesAz ACE adminisztrátorok létrehozzák a virtuális gépeket, társulnak még a virtuális jogkezelés (VRM) intézkedések, és a telepítési csomag a felhasználóknak. Lásd még: VRM (Virtual Rights Management), lemez mód.

Aktiv√°l√°s ‚Äď ActivationElsŇĎ l√©p√©s az ACE p√©ld√°ny telep√≠t√©s√©ben, amely mag√°ban foglalja a v√©delmi √©s az ACE p√©ld√°ny futtat√°si hiteles√≠t√©si h√°zirendj√©nek be√°ll√≠t√°s√°t. V√©gezze el az aktiv√°l√°st, hogy l√©trej√∂jjenek a vitru√°lis g√©p csomag politik√°i √©s egy√©b be√°ll√≠t√°sai, egy ACE p√©ld√°nyban. L√°sd m√©g: enged√©ly szerepe.

Adminisztr√°ci√≥s letilt√°s ‚Äď Administrative lockoutAz √°ltal√°nos be√°ll√≠t√°s, amely jelszavas v√©delmet ny√ļj a Windows hostoknak. Adminisztr√°ci√≥s letilt√°s korl√°tozza a felhaszn√°l√≥kat, hogy √ļj virtu√°lis g√©peket hozzanak l√©tre vagy szerkeszthess√©k a virtu√°lis g√©p konfigur√°ci√≥it, valamint, hogy a h√°l√≥zati be√°ll√≠t√°sokat v√°ltoztathass√°k.

Felv√©teli kontroll ‚Äď Admission controlAmikor egy virtu√°lis g√©pet bekapcsol, a rendszer ellenŇĎrzi CPU √∂sszeg√©t √©s azt, hogy a mem√≥riaerŇĎforr√°sok foglaltak‚Äźe. A rendelkez√©sre √°ll√≥ forr√°sok fenntart√°s n√©lkuŐąli, a rendszer meghat√°rozza, hogy garant√°lni tudja‚Äźe a helyfoglal√°st, ami virtu√°lis g√©pennek be lett √°ll√≠tva.

Riaszt√°s ‚Äď AlarmVan egy egys√©g, amely figyeli az egy vagy t√∂bb virtu√°lis g√©p tulajdons√°gait, mint p√©ld√°ul a CPU terhel√©s. Riaszt√≥‚Äź√©rtes√≠t√©st kuŐąld, ahogy azt a riaszt√≥ konfigur√°ci√≥ defini√°lja.

Anom√°lia ‚Äď Anomaly

A Kapacit√°s tervezŇĎ, azt jelzi, hogy ha a kiszolg√°l√≥ teljes√≠tm√©nye jelentŇĎsen elt√©r a azerver gy√°rilag elŇĎ√≠rt teljes√≠tm√©ny√©nek √°tlag√°t√≥l. A Kapacit√°s tervezŇĎ megjegyzi az anom√°li√°t, ha azt √©szleli, hogy a teljes√≠tm√©ny t√∂bb mint h√°rom egys√©gnyi elt√©r√©s mutat az ipar√°gi √°tlagt√≥l.

Csatol√°si m√≥d ‚Äď Append mode

Az ESX Server 2.x , egy lemez uŐązemm√≥d, amely program fut a virtu√°lis g√©pben √©s az tartalmazza a lemezre √≠rt v√°ltoztat√°sokat. Ezek a v√°ltoz√°sok ideiglenes a .REDO f√°jlban vannak t√°rolva. Ha a rendszergazda t√∂rli a redo‚Äźlog f√°jlt, a virtu√°lis g√©p visszat√©r abba az √°llapotba, amiben az utols√≥ idŇĎben volt, ez volt az √°lland√≥ uŐązemm√≥dban haszn√°lt. L√°sd m√©g: lemez m√≥d.

Arrayalap√ļ replik√°ci√≥ ‚Äď Array‚Äźbased replicationEgy virtu√°lis g√©p replik√°ci√≥ja, amely ir√°ny√≠tva √©s meghajtva van a t√°rol√≥ alrendszer √°ltal, nem pedig beluŐąlrŇĎl a virtu√°lis g√©prŇĎl, a VMkernel, vagy a szolg√°ltat√°s konzol.

Aszinkron ‚Äď Asynchronous I/O (AIO)D A GSX √©s Workstation, egy folyamat, amely kezeli blokkol√≥ rendszer h√≠v√°sait aszinkron I/O, vagy nonblocking I/O eset√©n. Az AIO egyfajta bemeneti √©s kimeneti feldolgoz√°s, amely lehetŇĎv√© teszi, hogy m√°s feldolgoz√°s folytat√≥djon miel√∂tt a tov√°bb√≠t√°s befejezŇĎdik.

Eenged√©lyez√©si szerepe ‚Äď Authorization roleA beállított jogok csoportosítva vannak, a kényelmes azonosítás érdekében, olyan nevekkel, mint Adminisztrátor.

Base lemez ‚Äď Base diskAz eredeti virtu√°lis merevlemez, amely egy virtu√°lis g√©pbŇĎl sz√°rmazik. A virtu√°lis g√©pek √°ltal l√©trehozott kapcsol√≥d√≥ kl√≥nok a Lab Manager‚Äźen, ami egy alaplemezbŇĎl √©s delta lemezek l√°ncolat√°b√≥l √°ll, ez a lemez t√°rolja a v√°ltoztat√°sokat az eredetirŇĎl. Ez az elj√°r√°s megc√≠mzi azokat a potenci√°lis lemezfogyaszt√°si neh√©zs√©geket, amik virtu√°lis g√©p‚Äźburj√°nz√°ssal keletkezhetnek.

SAN boot ‚Äď Boot from SANEgy host k√©pess√©ge bet√∂lteni az oper√°ci√≥s rendszer√©t egy t√°rol√≥teruŐąleti h√°l√≥zat f√∂l√∂tt (SAN). A boot image egy t√°voli t√°rol√≥ t√∂mbben van t√°rolva, mint ink√°bb egy k√∂zvetlenuŐąl a rendszerhez kapcsol√≥d√≥ lemezen. A lemez n√©lkuŐąli szerverek haszn√°latakor a Boot from SAN technol√≥gia haszn√°lata szuŐąks√©ges.

√Āthidalt h√°l√≥zatok ‚Äď Bridged networkingA hostolt term√©kek k√∂z√∂tt egyfajta h√°l√≥zati kapcsolat van, ami egy virtu√°lis g√©p √©s a host fizikai h√°l√≥zata k√∂z√∂tt j√∂n l√©tre. Az √°thidalt h√°l√≥zat√©p√≠t√©ssel, a virtu√°lis g√©p √ļgy tŇĪnik, hogy egy tov√°bbi sz√°m√≠t√≥g√©p ugyanazon a fizikai Ethernet h√°l√≥zaton, mint host. L√°sd m√©g: egyedi h√°l√≥zatok, host‚Äźonly h√°l√≥zatok.

Ut√≥d ‚Äď ChildA managed entity grouped by a folder object or another managed entity. Egy irányított szervezet csoportosítható egy objektum mappa vagy egy másik irányított szervezet által.

CIMOM (CIM Object Manager)Az a komponens, amely t√°rolja az oszt√°lydefin√≠ci√≥kat √©s felt√∂lti a k√©relmek a CIM‚Äźnek, mŇĪveletek visszakuŐąld√∂tt inform√°ci√≥val, amiket speci√°lis adatszolg√°ltat√≥k kuŐąldtek vissza.

Kl√≥n ‚Äď CloneEgy virtu√°lis g√©p egy m√°sodp√©ld√°nya. M√°solatot k√©sz√≠teni egy virtu√°lis g√©prŇĎl. A hostolt term√©kek megkuŐąl√∂nb√∂ztetnek teljes kl√≥nokat √©s √∂sszekapcsolt kl√≥nokat. L√°sd m√©g: teljes kl√≥n, kapcsol√≥d√≥ kl√≥n.

Klaszter ‚Äď ClusterA szerverek csoportja a virtu√°lis k√∂rnyezetben. A klaszterek lehetŇĎv√© teszik a magas rendelkez√©sre √°ll√°s√ļ megold√°st.

Sz√°m√≠t√≥g√©pes klaszter erŇĎforr√°sok ‚Äď Cluster computer resourceEgy kiterjesztett sz√°m√≠t√°si erŇĎforr√°s, a sostok egy csoportja, amelyek rendelkez√©sre √°llnak arra, hogy virtu√°lis g√©peket t√°mogatnak. L√°sd m√©g: sz√°m√≠t√°si erŇĎforr√°st.

Hideg kl√≥noz√°s ‚Äď Cold cloningA VMware vCenter Converter, egy helyi fizikai g√©p kl√≥noz√°sa m√≠g az fut a WinPE‚Äźben a vCenter Converter Boot CD‚ÄźrŇĎl, nem a saj√°t oper√°ci√≥s rendszer√©rŇĎl. L√°sd m√©g: forr√≥ kl√≥noz√°s.

Sz√°m√≠t√°stechnikai erŇĎforr√°sok ‚Äď Compute resourceA kezelt t√°rgy, amit k√©pvisel ak√°r egy host vagy hostok klasztere, ami rendelkez√©sre √°ll ahhoz, hogy virtu√°lis g√©peket t√°mogasson. L√°sd m√©g: sz√°m√≠t√≥g√©pes klaszter erŇĎforr√°s.

EgyidejŇĪ migr√°ci√≥ ‚Äď Concurrent migrations

A VMware vCenter Converter‚Äźben, a Task Manager k√©pes ir√°ny√≠tani t√∂bb virtu√°lis g√©p √°talak√≠t√°st √©s migr√°ci√≥j√°tt ugyanabban az idŇĎben.

Konzol ‚Äď ConsoleLásd távoli konzol, konzol szolgáltatás, a VMware virtuális gép konzol.

Adatk√∂zpont ‚Äď DatacenterEgy olyan szuŐąks√©ges szerkezet, ami alatt a hostok √©s a t√°rs√≠tott virtu√°lis g√©peiket hozz√°ad√≥dnak a vCenter Server‚Äźhez. vCenter Server t√°mogatja a t√∂bb adatk√∂zpontot. Egy hostot csak egy adatk√∂zpont alatt lehet kezelni.

Adatk√∂zpont mappa ‚Äď Datacenter folderAz opcion√°lis lelt√°r csoportos√≠t√°s szerkezete tartalmazza az adatk√∂zpont strukt√ļr√°j√°t. A Center Server t√°mogatja a t√∂bb datacenter mapp√°t. A datacenter mapp√°k csak az adatk√∂zpontok √©s m√°s adatk√∂zpont mapp√°kat tartalmazzhatj√°k.

Az adatforr√°s neve ‚Äď Data source nameAz Open Database Connectivity (ODBC) objektumot √ļgy kell be√°ll√≠tani, hogy a vCenter Server adatb√°zis el√©rhesse.

Adatt√°r ‚Äď DatastoreVirtu√°lis √°br√°zol√°sok kombin√°ci√≥inak alapj√°ul szolg√°l√≥ fizikai t√°rol√°si erŇĎforr√°sokat az adatk√∂zpontban. Az adatt√°r a t√°rhely (p√©ld√°ul egy fizikai lemez, egy RAID, vagy egy SAN) a virtu√°lis g√©p f√°jloknak.

Delta lemez ‚Äď Delta diskA kuŐąl√∂nb√∂zeti lemez a kl√≥noz√≥ elj√°r√°s alatt l√©trej√∂tt. Egy virtu√°lis g√©p, amit √∂sszekapcsolt kl√≥nk√©nt l√©trehoztak, egy alaplemezbŇĎl √°ll, plusz egy vagy t√∂bb deltalemez l√°nca, ami t√°rolja az a kl√≥nozott virtu√°lis g√©p √©s az eredeti virtu√°lis g√©p k√∂zti kuŐąl√∂nbs√©geket.

Telep√≠t√©si l√≠zing ‚Äď Deployment leaseAz ACE, szab√°lyok √©s tars be√°ll√≠t√°sok becsomagolva, mint p√©ld√°ul a Revert to Installed √©s Instance Customization be√°ll√≠t√°sok. Az egyetlen m√≥dja a csomag be√°ll√≠t√°sainak v√°ltoztat√°s√°hoz egy √ļj csomag l√©trehoz√°sa.

Telep√≠t√©si be√°ll√≠t√°sok ‚Äď Deployment settings

Az ACE, szab√°lyok √©s tars be√°ll√≠t√°sok becsomagolva, mint p√©ld√°ul a Revert to Installed √©s Instance Customization be√°ll√≠t√°sok. Az egyetlen m√≥dja a csomag be√°ll√≠t√°sainak v√°ltoztat√°s√°hoz egy √ļj csomag l√©trehoz√°sa.

C√©l√°llom√°s virtu√°lis g√©p ‚Äď Destination virtual machineA VMware vCenter Converter migrálja a virtuális gépet a végleges helyére.

Differenci√°lis ment√©s ‚Äď Differential backup

Ez az elj√°r√°s, cask olyan f√°jlokat t√°mogat, amelyek az utols√≥ teljes k√∂rŇĪ ment√©s √≥ta v√°ltoztak.

Lemezt√∂mb√∂k ‚Äď Disk arrays

T√∂bbsz√∂r√∂s lemezeszk√∂z√∂kbŇĎl √°ll√≥ csoportok teszik ki a tipikus SAN lemezes t√°rol√≥eszk√∂zt. Ezek a t√∂mb√∂k elt√©rŇĎ tervez√©si, kapacit√°si, teljes√≠tm√©nyi √©s egy√©b jellemzŇĎkkel rendelkeznek.

Lemez m√≥d ‚Äď Disk mode

A virtu√°lis lemezek egy olyan tulajdons√°ga, ami meghat√°rozza a kuŐąlsŇĎ viselked√©s√©t (a virtualiz√°ci√≥s r√©teg hogyan kezeli az adatokat). A lemez m√≥d l√°thatatlan a vend√©g oper√°ci√≥s rendszernek. El√©rhetŇĎ m√≥dok term√©kenk√©nt. L√°sd m√©g: tart√≥s uŐązemm√≥d, nem √°lland√≥ jelleggel m√≥d, visszavonhat√≥ m√≥d, hozz√°fŇĪzŇĎ m√≥d. dvPort (elosztott virtu√°lis port) ‚Äď Distributed virtual port Olyan port a vDS‚Äźen, ami az csatlakozik egy host szolg√°ltat√≥konzolj√°hoz.

Csoport ‚Äď Group

A felhasználók olyan egysége, akinek egy közös készlet kiváltságot jelölnek ki. Egy csoport más csoportokat is tartalmazhat. Lásd még: szolgáltatókonzol.

Growable lemez ‚Äď Growable diskA virtu√°lis lemez egy t√≠pusa, amiben a lemezteruŐąlet nem meghat√°rozott a teljes m√©rethez. A lemez f√°jlok kicsiben kezdŇĎdnek √©s n√∂vekednek ahogy az adatok a lemezre √≠r√≥dnak. L√°sd m√©g: preallocated lemez.

Vend√©g testreszab√°s ‚Äď Guest customizationA Lab Manager‚Äźrel lehet tester szabni a vend√©g oper√°ci√≥s rendszer h√°l√≥zati be√°ll√≠t√°sait a virtu√°lis g√©pen beluŐąl. Ez a be√°ll√≠t√°s tartalmazza a g√©p nev√©t, az IP be√°ll√≠t√°sokat √©s a biztons√°gi azonos√≠t√≥t (SID) Windows vend√©g oper√°ci√≥s rendszerek sz√°m√°ra. Lab Manager l√©trehoz egy csomagot a vend√©g testreszab√°si eszk√∂zeivel. Amikor elsŇĎ alkalommal bekapcsolja a virtu√°lis g√©pet a Lab Manager √°tm√°solja a csomagot, lefuttatja az eszk√∂z√∂ket, √©s t√∂rli a csomagot a virtu√°lis g√©prŇĎl.

Vend√©g oper√°ci√≥s rendszer ‚Äď Guest operating systemAz az oper√°ci√≥s rendszer, amely fut a virtu√°lis g√©pen. L√°sd m√©g: host oper√°ci√≥s rendszer. Vend√©g felhaszn√°l√≥ ‚Äď Guest user Az a jogosulatlan felhaszn√°l√≥, aki be tud jelentkezni a rendszerbe egy ideiglenes felhaszn√°l√≥i nevvel √©s jelsz√≥val. A vend√©g felhaszn√°l√≥nak korl√°tozott a hozz√°f√©r√©se a f√°jlokhoz √©s mapp√°khoz, √©s m√©g m√°s egy√©b korl√°toz√°sai vannak.

Kezel√©s ‚Äď HandleEgy ideiglenes jel, amit arra haszn√°l a Web szolg√°ltat√≥ uŐągyf√©l, hogy olyan Web szolg√°ltat√≥ oper√°ci√≥kat h√≠vjon seg√≠ts√©guŐąl, amelyek egy hivatkoz√°st ig√©nyelnek egy objektumra. Mint egy √°llom√°ny‚Äźazonos√≠t√≥sz√°m, egy objektumazonos√≠t√≥, egy olyan ideiglenes foganty√ļ, amely mindig ugyanarra az objektumra hivatkozik. Lefejezett ‚Äď Headless Le√≠rtja a programot, ami a h√°tt√©rben fut an√©lkuŐąl, hogy b√°rmilyen feluŐąleten csatlakozna hozz√°. Egy fut√≥ virtu√°lis g√©p, aminek nincs kapcsolt konzolja az fejetlenuŐąl fut.

HostAz a számítógép, amelyet virtualizációs szoftver futtatásához használnak, virtuális gépek. Más néven a fogadó gép vagy a gazda számítógép. Az a fizikai számítógép, amelyen a virtualizációs (vagy más) szoftver telepítve van.

Host ugynok - Host agentOlyan szoftver, amely mŇĪveletet hajt v√©gre egy t√°voli kliens nev√©ben, ha az telep√≠tve van a virtu√°lis hoston. Host sz√°m√≠t√≥g√©p ‚Äď Host computer Az a fizikai sz√°m√≠t√≥g√©p, amelyen a VMware Player szoftver telep√≠tve van. A host sz√°m√≠t√≥g√©p hostolja az ACE p√©ld√°kat. Host alap√ļ enged√©lyez√©s ‚Äď Host‚Äźbased licensing A VMware Infrastructure 3‚Äźban, k√©tf√©le m√≥don lehet enged√©lyezni a ESX/ESXi szoftvert. Licenc file‚Äźok a hoston vannak. A szolg√°ltat√°s el√©rhetŇĎs√©ge felt√©tlenuŐąl a hosthoz k√∂tŇĎdik, amelyen a f√°jl tal√°lhat√≥. L√°sd m√©g: a szerver‚Äźalap√ļ licenszel√©s.

Host g√©p ‚Äď Hosted machineAz a fizikai számítógép, amelyen a VMware Workstation szoftver telepítve van. A host ad otthont a VMware Workstation virtuális gépeknek.

Migr√°ci√≥ VMotionnal ‚Äď Migration with vMotionEgy virtu√°lis g√©p √°t√°ll√°s folyamata, az hogy be van‚Äźe kapcsolva, √©s megfelel‚Äźe a kiv√°lasztott k√∂vetelm√©nyeknek, bele√©rtve a vMotion aktiv√°l√°s√°t mind a forr√°son √©s c√©l √°llom√°son. Amikor a virtu√°lis g√©p a VMotion seg√≠ts√©g√©vel √°t √°ll (migr√°l), a virtu√°lis g√©p mŇĪveletei tov√°bbra is megszak√≠t√°s n√©lkuŐąl folytat√≥dnak.

Migr√°ci√≥ VMware vCenter Converterrel ‚Äď Migration with VMware vCenter ConverterEgy kikapcsolt virtu√°lis g√©p √°thelyez√©s√©nek folyamata, egy helyi vagy t√°voli hostr√≥l, m√≠g a f√°jl form√°tum √ļjrakonfigur√°l√≥dik, ha szuŐąks√©ges, a c√©l g√©pen val√≥ elhelyez√©sre. L√°sd m√©g: migr√°ci√≥ vMotion‚Äźnal.

MOF/ Menedzselt Objektum Form√°tum ‚Äď Managed Object FormatA CIM IDL egy √°llom√°nyform√°tuma, ami modelloszt√°lyokat √≠r le. MoRef/ Menedzselt Objektum Referencia ‚Äď Managed Object Reference Egy ir√°ny√≠tott objektumnak van MoRef‚Äźje, ez szerver specifikus. A MoRef egy objektum mutat√≥. NAS/ H√°l√≥zathoz csatlakoztatott t√°rol√≥eszk√∂z ‚Äď NetworkAttached

Storage

A teljes tárhely rendszer, amelyet arra terveztek, hogy a hagyományos adatátviteli hálózathoz csatlakozzon.

NAT/ H√°l√≥zati c√≠m ford√≠t√°s ‚Äď Network Address TranslationHostolt h√°l√≥zat√©p√≠t√©sben, egy fajta h√°l√≥zati kapcsolat, amely lehetŇĎv√© teszi √Ėnnek, hogy csatlakoztassa virtu√°lis g√©peit egy kuŐąlsŇĎ h√°l√≥zathoz, ha csak √Ėnnek egy IP‚Äźh√°l√≥zati c√≠me van, √©s azt a host sz√°m√≠t√≥g√©pe haszn√°lja. A VMware NAT eszk√∂z √°thalad egy vagy t√∂bb virtu√°lis g√©p h√°l√≥zati adatai √©s a kuŐąlsŇĎ h√°l√≥zat k√∂z√∂tt. Azonos√≠tja a bej√∂vŇĎ adatcsomagokat, melyik csomagot melyik virtu√°lis g√©pnek sz√°ntak, √©s elkuŐąldi azokat a megfelelŇĎ helyre. L√°sd m√©g: √°thidalt h√°l√≥zat√©p√≠t√©s, vCenter Converter Boot CD (VMware vCenter Converter Boot CD), egyedi h√°l√≥zatok, csak host‚Äź h√°l√≥zat.

H√°l√≥zati hozz√°f√©r√©s ‚Äď Network accessInt√©zked√©sek, amelyek lehetŇĎs√©get ny√ļjtanak √Ėnnek, hogy r√©szletes √©s teljes ellenŇĎrz√©s alatt, h√°l√≥zati hozz√°f√©r√©st biztos√≠thasson az ACE felhaszn√°l√≥inak. Egy csomagszŇĪrŇĎ tŇĪzfalat haszn√°lva, valamint a h√°l√≥zathozz√°f√©r√©si szolg√°ltat√°s seg√≠ts√©g√©vel adja meg pontosan, hogy mely g√©pek alh√°l√≥zatok az ACE‚Äźp√©ld√°nyon vagy csak a host rendszer f√©rhet hozz√°.

H√°l√≥zati karant√©n ‚Äď Network quarantineOlyan ellenŇĎrz√©sek √©s szab√°lyozott √°ltali int√©zked√©sek, amelyek biztos√≠tj√°k, hogy csak az up‚Äźto‚Äźdate virtu√°lis g√©peknek biztos√≠tsanak hozz√°f√©r√©st, meghat√°rozott erŇĎforr√°sokhoz egy szervezet h√°l√≥zat√°n. Ezek az ellenŇĎrz√©sek lehetŇĎv√© teszik a rendszergazd√°k sz√°m√°ra, hogy meghat√°rozz√°k, milyen g√©pek vagy alh√°l√≥zatok f√©rhetnek hozz√° a virtu√°lis g√©phez.

NIC/ H√°l√≥zati k√°rtya ‚Äď Network Interface CardEgy bŇĎv√≠tŇĎk√°rtya, amely egy dedik√°lt kapcsolatot ny√ļjt a sz√°m√≠t√≥g√©p √©s a h√°l√≥zat k√∂z√∂tt. M√°s n√©ven a h√°l√≥zati adapter.

NIC csapatmunka ‚Äď NIC teaming

T√∂bb NIC adapter t√°rsul√°sa egy virtu√°lis kapcsol√≥val alkotnak egy csapatot. Az ilyen csapatok ny√ļjtanak